Fredag

En helt vanlig fredag. Ida travar på som vanligt och det är som det ska vara.

Har väl sällan varit med om en hund som måste vrida på huvudet så mycket så fort en kamera kommer fram. Från den ena sidan till den andra, till den första igen och så. Jag skulle kunna passa på att lära henne ruska på huvudet på det lilla kommandot "eller hur?". Det har jag länge tänkt, men det har aldrig blivit av att vi gjort allvar av det. Men visst skulle det vara lite kul att kunna ställa vilken fråga som helst till sin hund, avsluta med "eller hur?" och så skakar nämnda hund på huvudet.

Nåja. Vi har väl annat för oss, kanske.

Till exempel provlaga den libanesiska rätten Kafta. Har fått ett gratisprov av denna kryddblandning, som ska blandas med köttfärs, lök och bladpersilja.

Serveras med pitabröd, står det. Så jag tar och bakar ett gäng egna såna. De blir jättebra.

Något man tyvärr INTE kan säga om köttfärsspetten. Fy tusan, säger jag bara. Köp INTE den där kryddblandningen, för bläh!!! Sture äter nästan vad som helst och vi slänger ytterst sällan mat, men det här går faktiskt i soporna. En märklig blandning av persiljesmak, pepparkaka och köttfärs och med en rejäl dos svartpeppar till det... Nä, inget för oss iallafall.

TUR att jag bakade nya semmelbullar "när ugnen ändå var varm" (som min mamma brukar säga när hon snor ihop nåt extra när hon ändå bakar matbröd). Vi avnjuter några såna här som kompensation för den mindre lyckade middagen.

Sen blir det pysslat för hela slanten fram emot nattkröken.

Kommentarer

  1. Tyckte inte ens Ida om spetten???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag tror att hon hade ätit dem... hon äter ju bajs. Men de var så himla peppriga och ÄCKLIGA så jag tyckte inte att hon skulle ha dem. Hon hade kunnat få ont i magen.

      Radera

Skicka en kommentar