Tisdag


Igår beställde jag till för klippning av 1 st briard. Det blev tjejerna på AmNis som fick det stora förtroendet. Ida har, för flera år sedan, bott en vecka på deras hundpensionat. När vi kom hem fick vi höra om hur de hade busat i skogen, att Ida kommer när man ropar på henne så därför hade hon kunnat få springa lös, hur Ida hade varit med hem till dem (och inte alls accepterat en pojkvän... morrat och "haft sej") och en massa andra små söta detaljer, som gjorde att det faktiskt kändes som om de gillade min hund. När jag nu hörde av mej så kom de visst ihåg fina Ida, som "bara hängde på"...

Jojo. De vet väl hur de ska snärja kunderna *S*

Men det som kändes allra bäst var att det var helt ok att jag var med under klippningen. Jag hade nästan förväntat mej att de skulle vilja ha och hantera hunden själva. Och många gånger är det kanske bra, om ägarna är av den lite pjåligare sorten... men jag tror att jag kan vara en tillgång. För Idas skull, som aldrig varit med om nåt sånt här. Säger jag att saker är ok, då köper hon det och finner sej. Hoppas att jag kan ge henne den känslan nu också. Att det är ok, även om det kanske är läskigt. Vi får hoppas att det går bra.

Någon klipptid hade de dock inte förrän den 6 maj, så än får pälsen hänga med ett tag. Nästan lite bra, då hinner jag reda ut tovor, bada och så... för en ren, torr och tovfri hund ville de gärna ha att jobba med.

Här är dagens Sundsvalls Tidning. En gnutta naggad i kanten av Idas tänder, men i övrigt helt intakt. Oftast ser tidningen ut såhär, fullt läsbar, men igår fattades ca en fjärdedel av övre högra hörnet... alla sidor in till mitten, ungefär *S* Attans tidningsbud, som hade mulat ner tidningen på fel sätt. Måste det ju vara. För Ida gör inga fel. Hon gör sitt allra bästa!

Nåja. Upptill till höger idag kan man läsa om cellprov. Och det är just vad jag är på väg till idag.

Känner mej som stamkund på vårdcentralen. Var ju där så sent som i fredags också. Idag upptäcker jag plötsligt en skål vid utgången. Den innehåller... inte lakrits *ha ha ha* utan såna här små käcka "läppomojjer". Det står "varsågod" så jag plockar med mej två. Tycker att jag kunde få det, för jag fick (läs: tog... såg inte skålen ens) ju ingen förra gången jag var här.

Idag blir det "långstyrning" uppöver landet. På sina ställen visar bilens termometer att det är +15 grader!!! Just här, vid Snibbens vinterstängda camping, är det dock "bara" +11 grader.

Vi har stannat för att äta medhavda lunch-sallad, för än är det som sagt var inte öppet, inte här på Café och Restaurang-en heller.

Det dröjer ännu ett tag innan man kan lägga i bryggorna och att ens tänka på att ta sig fram till gungorna... nä, än är det vinter kvar, säger Mor (som det står i visan). Säger jag.

Bakom det böljande staketet ligger uppenbarligen en minigolfbana. Den längtar säkert också efter sommar och sol och glada skratt.

Jag har, tror jag, hittat inställningen för hur man tar makrobilder med Nyförvärvet. Men jag har inte hittat nåt kul objekt att öva på, ännu. Det kommer. Ett motljusskydd finns också med till den här kameran och just här och idag hade det varit kul att testa det. Tror att det hade blivit lite bättre bilder med ett sånt på.

Kommentarer

  1. När jag nu tänker efter kommer jag ihåg en fawn-färgad (tror jag det heter?) briard på Ultuna för många år sedan, som klipptes ner på somrarna. Jättefin var den.

    Är det bara allmän långstyrning, tro, eller upp till Mellansjö? Hoppas det blev bra och fint hursomhelst. Mer sol än vi hade ni, ser jag. Här har det regnat på eftermiddagen, men nu till kvällspromenaden blev det lite blek sol och vårkänsla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fawnfärgad heter det, ja. Fån. Fåntrattar. *he he*
      Allmän långstyrning med några såna där små uppdrag och så.. inget Mellansjö just nu.
      Sol hade vi. Sen lite mulet. Och så sol igen när vi kommit hem och det var dags för aftonens skogsrunda i sliriga skoterspår. Varmt och skönt. Kunde ta av mej mössan, till och med.

      Lade till ett par bilder om morgonens aktiviteter på vårdcentralen *ler*

      Radera
  2. Ungefär så mycket ser vi av vårt staket också... på vissa ställen! Tänk att Ida kan hämta tidningen själv! Märta kan bara bära in den hon och Hilda vill också ha beröm när de kommer in med den! Aldrig finns nåtsom liknar lakrits på vår "central" inte ens nåt nånsin. Jag tror att vi får byta... fast det finns ju ingen mer. Det är väl därför de aldrig bjuder på nåt . :D
    Ha det gott och klia Idafian

    SvaraRadera
    Svar
    1. De verkar inte vara så väldigt rädda om sina kunder, vårdcentralerna. Men hur mycket gratissaker de än bjuder på, så uppväger det aldrig ett otrevligt bemötande. Det borde de tänka på.

      Må väl! (så slipper ni besöka vårdcentralen alls och det är det bästa!).

      Radera
  3. Ha, du ser, det sprider sig, Lakritsställets goda omdöme! :D Undrar om sådana där kommer att finnas här också, nästa gång jag tar mig dit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hos dej verkar de ju bjuda på lite av varje. Olika saker varje gång. Jag får kolla upp det här också, för det lutar väl åt att jag ska dit fler gånger, är jag rädd.

      Radera

Skicka en kommentar