Katastrof och Ortviksdagen

Igår upptäckte vi denna katastrof. Inte heller i år fick det bli några fågelungar på vår altan. Någon otäck typ (skata, kanske?) har varit här och rivit och ätit upp äggen. Eller kanske ungarna, om de nu hade hunnit kläckas. Sorgligt är det.

Vi åker till Ortviksdagen. Familjedag för anställda, pensionärer och deras anhöriga. Lille Alfred har en pappa som jobbar där och här tävlar han, Alfred, i pilkastning. När inte pilarna fastnar när man slänger iväg dem, så får man helt sonika gå fram till tavlan, leta reda på ett gammalt hål och sen trycka in pilspetsen där. Man får inte vara dum! *S*

Allehanda små tävlingar finns det för barnen och här spikar Johan i en spik under överinseende av en cowboy. Årets tema var Western.

Fina priser vinner alla barn, som den här sheriff-hatten, som klär Johan som en smäck. Och amerikanska hamburgare är väl helt rätt föda?!

Ponnyridning finns det också. När man står i kön får man en tjusig häststämpel. Alfred lyckas stämpla lite på hakan också. Får sen på sej en ridhjälm och kommer fram till minsta lilla ponnyn... men väl där var han väldigt bestämd:

- Vill INTE.

Och så blev det inte heller någon ridning för hans del.

En av aktiviteterna var guldvaskning, något som Johan tog på största allvar och utförde under djup koncentration.

 Och visst fanns det små guldklimpar där i sanden! Dem fick man byta mot en guldchokladpeng.

Alfred fick smaka den grillade majsen, som Matfors scoutkår tillagade under hela dagen. Han gillade inte det så värst...

... så en liten stund senare hade han släppt ner den i gräset.

Från familjedagen direkt till jobbet. Krånglande tvättmaskiner och skön promenad har stått på programmet. Och lite annat ditten och datten. Som vanligt, bästa jobbet..!

Kommentarer

  1. Hon lägger nog nya på ett bättre ställe. Nu kan ni använda er altan utan att vara rädda att störa.

    Ortviksdagen verkar ha varit en trevlig begivenhet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ett positivt och bra sätt att se på saken! Det hinner kanske bli nya ungar i år ändå? Fint, isåfall!

      Radera
  2. Så synd på äggen, men det är nog som Hillevi skriver att hon lägger dem på ett bättre ställe. Vilken härlig familjedag mysiga bilder.

    SvaraRadera
  3. Fina pojkar! Verkar som en rolig dag och alla har chans att vinna på sitt eget sätt och vis:)
    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är ju precis så det ska vara. Vi är alla olika och får vara det. Vi löser problem på olika sätt och det är kreativt!

      Radera

Skicka en kommentar