Många bilder

Emil och jag ligger i plurret på förmiddagen. Tyvärr är vädret inte på vår sida, det är 14 grader i luften och det känns ju ganska svalt när man legat i det 17-gradiga vattnet i nån timme. Men, men... det var härligt ändå. Emil hade med sig fjärilshåven, utifall att nån abborre skulle simma förbi *S* En gång har han nämligen fångat just en sån med just denna håv. Otroligt men sant. Idag blev det dock ingen fiskelycka.

Ida var lite modigare idag...

... men detta var det längsta hon kunde sträcka sig i badväg.

Två trötta i baksätet på väg hem från Mellansjö. Att Ida inte låg längst bak i bilen, som hon brukar, berodde på att där fraktades en gräsklippare just idag. Hon var mäkta nöjd med att kampera ihop med Emil!

Vid Lomtjärn piggnade de båda till och delade på lunchmackorna som vi hade med oss dit.

Sen åkte vi hem med Emil och drog iväg på CityGross för att köpa lite creme fraiche. 

Och vem råkade vi på där, om inte lille Alfred (med vidhängande föräldrar, förstås)?! Han tyckte att han kunde "åka med faffas bil istället" och så blev det. Vi installerade ett nytt barn i baksätet och bytte gräsklipparen i skuffen mot en barnvagn. Så åkte föräldrarna hem för att klippa sin lilla radhusgräsmatta och...

... vi fick med oss lillkillen hem. Han lokaliserade genast traktorn, förstås.

 Kunde nog suttit där hela dagen och kvällen...

 ... för det är JÄTTEkul att "köra" traktor!

 Och titta, Nela! Där är torkare!

När jag så småningom lyckats locka Alfred ut ur traktorn går vi ner till Klampen, han och jag och Ida. Längst ut lämnar vi vagnen ett tag och härjar omkring litegrann. Att klättra är kul, det med.

 Alfred sätter igång en rolig låtsaslek. Här har han "bakat en kaka", som han bjuder mej på.

 Strax utanför seglar en båt förbi.

Väl hemma igen vankas det lite mat och sen ska vi baka rabarberpaj. Alfred är med och plockar rabarber. Han ser så skön ut med en rabarberstjälk i vardera näven och de enorma bladen vippande över huvudet. Jag springer efter kameran, men Alfred som annars är världens linslus, kastar rabarbern på gräsmattan och meddelar bara att:
- Jag vill inte!
 Det hjälper inte att jag så gärna vill fotografera och lirkar lite hit och dit. Pojken vill inte och då blir det heller inga bilder. Punkt och slut.

Det är sunt att ha en egen vilja.

Kommentarer

  1. Härliga bilder på Alfrad och traktorn! De väcker fina minnen från mina barn och barnbarn i den åldern!! Traktorer är ju det bästa!!
    Viljan sitter i skogen och växer när det gäller Alfred förstår jag!
    Kram och kli!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att små (och stora!!) killar har en särskild "traktor-gen". Inte bryr jag mej om den där traktorn, annat än att det är bra att Sture kör den på vintern, när det kommit för mycket snö för att handskotta. Men vissa andra, manliga, individer är väldigt intresserade av denna motordrivna sak.

      Viljan är stark, men han är väldigt resonabel ändå, Alfred.

      Krya på er, alla! Kram!

      Radera
  2. En timme låg då inte jag i vattnet, kan jag ju inte påstå! Det har jag inte tålamod till och det är konstigt egentligen, lat som jag är.
    Linslusen fångade du på bästa vis även utan rabarberparaplyer!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Emil låg nog i närmare 1½... på spaning efter abborrar. Jag tyckte det blev lite kallt efter en timme, men härligt var det. Hade vi haft en badboll eller nåt att leka med hade vi nog stannat ännu längre *S*

      Linslusen är ett tacksamt foto-objekt.

      Radera
  3. Många men härliga bilder. Men 17 grader och en timme det låter som 55 minuter för mycket.

    ha en härlig måndag denna första sommarvecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alls icke för länge. Det var, hur otroligt det än kan låta, skönt i vattnet!

      Radera
  4. Jag är världens badkruka kan jag säga. Och ni badar när det är så kallt i luften...burr. Du har då många söta barn o djur som ställer upp som fotomodeller:) ha en bra början på veckan. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett gäng linslusar är de... men vad annat kan de bli när de har mej, som lever med en kamera framför ansiktet?! *S*

      Ha det fint i husbilen och hemma, med nya garageporten!

      Radera

Skicka en kommentar