En glad annandag

Innan resten av huset har vaknat går vi ut på tur, Ida och jag. Vägen är lite frusen efter gårdagskvällens regnande. Vi fick visserligen sandat igår (och det är en fantastisk sak i sig!) men det mesta har nu hamnat under isen. Men det är skönt väder och vi halkar oss iväg.

På vägen bort mot badplatsen ligger det fortfarande en stor och rejäl gran tvärs över vägen efter stormen Ivar.

Någon har kapat bort lite grenar på mitten så att man kan köra under med en hel bil, om man skulle vilja det.

Alfred med föräldrar kommer och hälsar på oss. Vi grillar lite korv, det är alltid trevligt, fast man får rök i ögonen och korvarna inte blir så värst bra just idag.

Här är alla nöjda och någorlunda mätta och Olle får lite hjälp av Alfred att bära in alla grejor igen. Skotern har han, Olle, lyckats få igång (inte ens startgas hade vi, men det gick ändå), till de yngsta grabbarnas förtjusning.

Den äldre grabben ägnar sej åt att försöka kamouflera en cach-burk som ska placeras ut nånstans i omgivningarna.

Det blir en skotertur på isen för de här tre. Olle påstår att isen är "hur tjock som helst", men det känns ändå lite läskigt att ha dem därute, för tänk om han har fel?!

Johans föräldrar och bror åker hem, men resten av "folket" blir kvar. Vi spelar lite kort, Alfred leker och så blir det helt vanlig mat i form av kyckling och potatis till middag. Riktigt gott efter all julmat. Diverse desserter finns det kvar och Alfred stoppar i sig kladdkaka av hjärtans lust medan Johan gillar ris à la Malta bäst av allt. Och så ska det vara konserverade mandarinklyftor till, det är viktigt.

Sen åker alla hem till sej. Fast Alfred skulle vilja stanna kvar och sova i "sitt" rum, som han kallar det. Det får bli en annan gång.

När jag senare (typ nu, fast för en stund sedan, då) öppnar min mailbox möts jag av ett trevligt meddelande från Vi i Villa, som berättar att jag har vunnit en vinst i deras julkalender. Jag har flitigt svarat på dagens fråga i deras kalender, nästan alla dagar i december... och nu hade jag alltså haft turen på min sida den 23 december! Så himla kul! Vinsten är en halvårsprenumeration på en gördetsjälv-tidning och det kan väl hända att det inte var det allra, allra roligaste man kunde vinna... men det är ändå jättekul! Grattis till mej själv! *S*

Kommentarer

  1. Tänk vad fint ni fick det - roligt att läsa allt. Sådana där "manuella" spel är inte så dumma, de. God mat och trivsel, bättre kan det ju inte bli.

    Att isen är så tjock blev jag förvånad över och jag hade nog också känt mig orolig. Men det gick ju bra!

    Så Ida är på gång nu... Ankan tar fortfarande hand om sin valp men ser lite förvirrad ut ibland och undrar tydligen varför!

    Grattis till vinsten, alltid kul att vinna och säkert får du en massa idéer av tidningarna i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är trevligt med "riktiga" spel och det här är dessutom lite allmänbildande. Inte illa! *S*

      Det har varit kallt här, minus 25½ grader som mest. Men väldigt milt totalt sett ändå, så jag är skeptisk till isen, jag. Men det är jag alltid.

      Kanske lär jag mej nåt fiffigt av de där tidningarna. Och som sagt var, det är roligt att vinna, nästan oavsett vad det är *ler*

      Ha det fint!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Vägen ser väldans hal ut. Du skulle kanske tagit skridskorna, fniss;)) Smart att såga av en del grenar så man kan komma under med en bil eller nåt annat, det kanske finns någon som vill ta sig ett vinterdopp;))
    Sååå kul för barnen att ni fick igång skotern:)) Isen är säkert tjock när ni haft så kallt:)) När det har varit kallt här så kör vi på sjön med bil, åker och sladdar, såååå kul:) Men en så länge har vi plusgrader.

    Härliga bilder på familjen och att grilla korv ute är ju såååå gott:))
    Min sambo Birger gick på sin jour igår, och jobbar för fullt. Så Ted och jag tar det bara lugnt, såååå skönt:))

    Ha nu en härlig Fredagskväll:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skridskor hade nog kunnat funka... nästan *S* Men jag äger inga, så jag kan inte prova. Johan tycker dock att jag ska köpa mej ett par så att han och jag kan åka skridskor ihop(!).

      Nu har det börjat snöa här... huuuu!

      Radera

Skicka en kommentar