En massa bilder på ingenting

Lite julgodis måste man ju ha? Idag har jag gjort frukttryfflar, från vänster rullade i pistagenötter, hasselnötter och kokos. Det var de här jag skulle ha kokosolja till, den som jag efterlyste här i bloggen häromdagen. Hittade på CityGross.

Sen kommer Sture hem och har köpt två kilo kycklingfilé (och en hel massa annat, som jag hade skrivit på listan. Nån kyckling stod det dock inget om). Så jag gjorde i ordning en rejäl gryta med kyckling i oreganosås och tänker mej att den kan bli middag nån mellandag.

Det är verkligen fantastiskt lite snö i år. Hittills, måste jag väl tillägga, för den kommer... det är jag säker på. Men varje dag utan mer snö är en bra dag. Så här ser det ut när man går över bron, som är en väg, över till Klampen.

På vänster sida ligger isen...

... men på höger sida om bron är det fortfarande öppet vatten. Det är ganska grått och sjöbodarna riktigt lyser i (jul)rött därborta.

Stormen Ivar har vält ett och annat träd här också, men faktiskt mindre än man hade kunnat förvänta sig, med tanke på att det här är en ö, där vindarna kan blåsa "tvärs över".

Vi går ut på klipporna. Jag inser efter en stund att det var en av mina mest korkade idéer idag. Det ÄR halt. Fläckvis. Men fläckarna syns inte. Jag känner mej som Bambi på hal is, fast ännu värre. Här skulle jag kunna ramla och slå huvudet och bli liggande. Ingen, utom Ida, vet var vi är nånstans just nu...

Och hon bekymrar sig inte nämnvärt om nån halka, även om till och med hon snubblar till en gång och slår i ena armbågen. Aj.

Här har hon hittat sej en liten snöfläck, som hon försöker äta upp. Gnager intensivt och tycker uppenbarligen att det är jättegott! *S*

 Undrar var den här kommer ifrån? Den har aldrig hängt här förut.

På hemvägen ser vi att man tänt i slalombacken. Undrar varför, för där finns inte heller särskilt mycket snö, även om man har försökt köra snökanonerna så fort det varit någon enda minusgrad. Men det har ju varit så milt, så milt denna december...

Nu väntar vi på en rörmokare som lovat komma och byta en kran. Än syns han inte till alls och alldeles strax är det nog slut på den här fredagen, åtminstone den del av den som är arbetsdag för rörmokare. Så besviken jag blir på folk som lovar, men inte kommer!!! (Hoppas att jag får revidera min uppfattning och han faktiskt dyker upp, trots allt).

Kommentarer

  1. Haha, jamen det var väl bra ned lite kyckling...hahaha, ursäkta, förlåt!

    Ida tycker att lite snö är väldigt bra, hon. Vi andra betonar det där med "lite"!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamensan, det kan nog hända att vi blir rätt många människor till middag någon av mellandagarna, så då ÄR det bra med lite kyckling *ler*

      Snö är snö är snö är snö... är... bläh.

      Hoppas att du mår lite bättre i benet!

      Radera

Skicka en kommentar