Gosse med stjärna

Ikväll var vi bjudna till jul-luciaspel med Johans klass i Bosvedjeskolan. Vi fick se en jättefin, väl inövad föreställning, där det till och med bjöds på ett extranummer!

Johan var, som ni ser, stjärngosse och jag tycker att det är riktigt kul när killar vågar! Stjärngossar brukar det vara ont om i dagens luciatåg i de här åldrarna (Johan är 9) men här var de ett gäng tuffa grabbar, som höll på traditionerna. Sjöng fint gjorde de också.

Tomten kom på besök och delade ut julklapparna som barnen köpt till varandra och gott fika serverades av klassföräldrarna.

Jag vet vilket jobb som ligger bakom en sån här kväll och uppskattar verkligen, verkligen att vi var bjudna och fick vara med!

Kommentarer

  1. Fin stjärngosse! Antar att du fått ta del av lite julstämning nu på min gamla skola.

    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just precis när jag skrev en kommentar hos dej... så skrev du en hos mej! *S* Vilket sammanträffande!

      Och jo, nog var det julstämning... och hur mysigt som helst! Duktiga barn (och fröknar och föräldrar också... ingen nämnd och ingen glömd, men som sagt var... jag vet vilket jobb som ligger bakom).

      Radera
  2. Jättefint! Ja, nog är det kul när modet finns, ett tåg utan stjärngossar är ju lite halvdant.

    SvaraRadera
  3. Kul att få se en stjärngosse. Det hör inte till vanligheterna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det gör ju inte det och här var de ett helt litet gäng! Kul!

      Radera
  4. Hej Cornelia!
    Så fin han var Johan:) Kul med stjärngossar:)) Visst är det mysigt med lussefirande i skolorna:))
    Idag fyller min mamma 80 år:) Så på morgonen när jag kört Ted till skolan så åkte jag hem till mina föräldrar. Mamma hade fått för sig att hon skulle simma i Vättern idag på sin f-dag!! Hon har ju simmat varje morgon i Vättern i många år, men inte riktigt så här sent. Hon brukar hålla på tills Oktober. Men nu så ville hon det;) Pappa och jag stod på land och jag fotade och filmade henne. Hon har alltid med sig en termometer. Jag ropade ut till henne - Hur kallt är det? Hon ropar tillbaka -Det är sååå skönt, 8 inne vid land och 4 här ute! Hon simmade en bra stund och kom sen in och det riktigt lyste av glädje i hela hennes ansikte. Jag sa att du är väl inte riktigt klok;)) Då skrattade hon bara:)) Sen gick hon upp och duschade varmt!! Jag älskar också vatten men det får nog vara rejält varmare;))

    Ha en fin dag
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Marie! Vilken krutgumma till mamma du har! Jag gillar också att bada, men icke i fyragradigt vatten... brrrr!
      Men så härligt att ha just en sådan mamma! Grattis till henne och till er runtomkring henne!

      Radera

Skicka en kommentar