Jul i vårt hus

I Mellansjö ser det ut såhär idag. -5 grader, ungefär och nästan ingen snö alls. Inomhus stökar jag det sista... revbensspjällen är nu stekta i ugnen och penslade enligt konstens alla regler. Sture har provsmakat och godkänt. Risgrynsgröt är kokt, skinkan griljerad och en cheesecake står i frysen och fryser sej. Tänkte baka en slags kladdkaka också och så skulle det vara trevligt att få till julgransbelysningen. Våra moderna förlängningssladdar är inte kompatibla med den något mer antika ljusslingan... men det löser sig väl.

Varmt och skönt börjar det bli inomhus också. Eldar i pannan och så har vi två gasolkaminer, en på vardera våningen, som ger god direktvärme. Dem stänger vi av till natten.

Och här har vi hunden som gav uttrycket "blänga under lugg" ett ansikte *S* Men egentligen är det en bild på den sprillans nya, julröda mattan. Duger som hundmatta, sa Ida och grymtade lite när hon lade sig.

En kortrapport från hälsingeskogarna, bara. Det gick fint att komma hit, ingen halka att tala om alls och inte så värst mycket trafik heller. Finemang. Ikväll ska jag luta mej tillbaka och bara göra ingenting.

Kommentarer

  1. Åh! Ni får det jättejuligthärligtfint!

    SvaraRadera
  2. Ska bli mysigt att komma till er😊😊

    SvaraRadera
  3. Hej Cornelia!
    GOD JUL på ER:)) Skönt att höra att ni kommit fram till Mellansjö:)) Här har vi det regnigt och blåsigt:(
    Hade hellre haft lite snö och minusgrader:) Ida ser ut att trivas på den nya fina mattan:))
    Nu ska vi slänga oss i duschen och sedan åker vi till mina föräldrar och firar:))

    Ha nu en riktigt fin Julhelg vännen:))
    Julkramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ska du ha, Marie! Tror att ni hade det lika fint som vi!

      Radera

Skicka en kommentar