Lördag och på väg hem

Dagen börjar med tvätt. Och sen lite mera tvätt. Nu hänger det en hel del lakan på tork tills nästa gång vi kommer till Mellansjö. Då bäddar jag rent i sängarna på övervåningen, så är vi redo för nya gäster.

Det blev inte just nån vinter av den där snön som föll igårkväll. Det blev fyra grader varmt inatt, så allt smälte bort lika fort som det kom. Här är en bild på gråvädret och ut över sjön, som nu är ganska så våt av allt vatten.

Jag hackar loss sparken som frusit fast, där vi parkerat den under taket vid garaget. Den kan nog behövas framöver om det ska fortsätta vara så isigt väder.

Återvinningen i Östavall får ett litet besök på vägen hem. Det blir en del skräp när man är många och det känns fint att lägga en del här.

Tja... sen åker vi mest bara hem. En liten avstickare till Bosvedjan med kvarglömda grejor, bara. Till middag blir det överblivna prinskorvar med stekt potatis. Hittar lite fryst spenat också, som blir till mumsig stuvning. Gott, gott, men nu är jag tämligen trött på julmaten.

Kommentarer

  1. Ja ja du är lika glad i granen som jag är... fast vi har tagit det ett steg längre här! Julmaten växer i munnen så det är tur att den är slut nu!
    Vintern kan fortsätta vara frånvarande när den inte kom till julen!
    Ha En God Fortsättning och Ett Gott Nytt År!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi brukar inte ha nån gran alls, men i år skulle ju barnen fira med oss och då kändes det ändå som om det borde vara ett träd där i hörnet *S*
      Nu ligger den utanför huset och väntar på att bli tillräckligt torr för att bli till ved. Något värmer den väl, trots att den är tanig och dan.

      Önskar er allt gott i gula huset och att nyårsfirandet går så smärtfritt som möjligt för alla inlbandade! Kram!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Så skönt för dig att tvättat all tvätt;) Bra att ligga steget före;) Oj! så halt det såg ut vid återvinningen, där vill man ju inte halka omkring. Ja nu börjar man bli trött på julmaten. Idag kommer mina föräldrar , Kim och Paulina på middag. De ville ha Tacos, så det får det bli:)) och dajmtårta till kaffet:))

    Ha nu en skön dag hemma och var rädda om Er:)
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett par maskiner tvätt har jag kvar, men mycket är gjort redan. Det är bra.

      Tacos låter supergott, sneglade på den hyllan på affären idag, när jag var inne för att köpa lite frukt och sköljmedel (så jag kan fortsätta tvätta...*S*), men nej, än har jag rester kvar att förvandla till nya middagar. Lite trist är det, men det går faktiskt att trolla fram nya rätter av gamla rester, det gör det. Bara man vill och är man bara två som ska äta så räcker maten långt.

      Ha det så mysigt!

      Radera
  3. Beundrar också den där hala återvinningsplatsen: "Kom inte här och och återvinn, inte!" :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, man kände sig inte så värst välkommen där på blåisen, men jag höll mej i containerkanterna och petade iväg både färgat och ofärgat glas och en hel kasse med plastskräp. Så det så.

      Radera

Skicka en kommentar