På väg

Ställer klockan på 6 och drar iväg mot Mellansjö en timme senare. Här har vi stannat vid Lomtjärn och Ida sträcker på benen en stund.

Måste också berätta vad Sture sa när jag vaknade av telefonen, som både vibrerade och spelade en trudelutt. Jo, han berättade att han legat vaken en stund och lyssnat på ett jättekonstigt ljud. Länge funderade han på vad det kunde vara? Kanske telefonen som vibrerade, eller VAD?!

Till sist hade han kommit på det, det var bara Ida som låg och småsnarkade lite skönt *S*

 Framför oss har vi månen, som lyser så klart...

 ... och bakom oss, i öster, har solen börjat färga himlen. Morgonljus, så vackert!


En stund senare har vi svängt av in på väg 83 och börjar närma oss Mellansjö. Jag kan inte låta bli att fotografera himlen en gång till denna fantastiska morgon.


Efter en snabbis in i huset i Mellansjö, där vi drar igång ett par gasolkaminer och tänder en brasa i pannan, stuvar in lite mat i kylen och ser till att allt är bra efter Ivar (det är det, men det har varit strömavbrott och vattenledningarna är fulla med luft och hostar och fnyser åt oss), så åker vi vidare mot Jämtland. Där har Sture ett uppdrag.

På vägen ser vi en hel drös med renar. De flesta vill inte vara med på bild, men de här två "fångar" jag.

De är väldigt kamouflagefärgade, de här djuren. Särskilt i år, när snötäcket inte är så särskilt "helvitt", utan mer uppbrutet i färgerna, precis som renarna.

Efter turen till Jämtland stannar vi i Mellansjö över natten.

Kommentarer

  1. Så fina, fina renar och underbar himmel. Ibland är snö lite "snyggt" ändå!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snö funkar på bild. Nästan bara där.

      Radera

Skicka en kommentar