Söndag - full rulle

Hos oss är det ju full rulle i helgen. Fast just den här rullen är inte så full längre... medan jag var i köket och grejade frukost lekte Alfred i sitt "slott". "Slottet" är det namn han har gett till vårt badrum(!) och där leker han de mest fantastiska lekar med ängeln av porslin som står i fönstret (hon har fått namnet Prinsessan) och... ja, ni anar inte vilken fantasi han har! *S*

Ut å busa! Ida är i lektagen, lika mycket som grabbarna. Det är härligt att se dem, allihop!

 Här kommer Alfred farande. Full rulle!

Vill man inte stå på snow trashern, så går det fint att sätta sej på rumpan också. Som Emil på den här bilden.

Det är inte bara jag som far fram med kameran i högsta hugg. Här har Alfred lånad Emils telefon och tar lite bilder på innebandyn på eftermiddagen.

 Publiken, som hejade på Johan...

... som här kommer i full rulle (ja, det är ju dagens rubrik och tema! *ler*). Två matcher - två segrar. Kul!

Sen går vi fram och tillbaka på Affärsgatan i Kvissle. Det är julskyltning och man säljer bland annat heliumballonger. Denna dalmatiner är en sådan och det är riktigt otäckt att först se honom sväva omkring lite halvdant någon meter ovanför vägen, för att sedan tappa luften (ja, gasen då, om man ska vara noga) och landa såhär på sidan i snökanten. Jag fick en otrevlig känsla av en döende själ som irrade omkring lite planlöst innan den bestämde sej för att ge sej iväg för gott. Usch.

Från den döende dalmatinern till en pojke med tindrande ögon.

I blomsteraffärens skyltfönster satt en livs levande tomte och vinkade åt barnen som gick förbi. Alfred var helt fascinerad.

Emil och Johan tog några nitlotter i skinklotteriet och så svarade vi (de) på frågor i en frågeslinga också. Emil sa att han kände på sig att han skulle vinna. Hoppas att den känslan var rätt och riktig, för det vore ju skoj.

Nu har de stora killarna åkt hem till sej, men den lille var så trött och sov så gott att han får ligga kvar här till imorgon bitti.




Kommentarer

  1. Jadu, det var verkligen full rulle de här dagarna! Roligt verkar ni ha haft och marknad på det. Dalmatinern ser otäckt verklig ut där i mörkret...

    I mitt badrum kunde Alfred ha lekt att han var i ispalatset i Jukkasjärvi!

    Ingen större biltrafik på er väg förstår jag men hur går det med den hundrädda bredvid?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dalmatinern var en riktigt läskig upplevelse, faktiskt. Men det var nog mest jag som reagerade så.. de andra såg bara en ballong, liksom...

      Ingen biltrafik alls, i stort sett. Den hundrädda grannen skickade ut maken för att tala om att de snart skulle ge sig i väg med bilen, så då flyttade vi oss så snällt. Ida var på sitt busigaste humör och försökte stjäla handskarna av killen (direkt från händerna, alltså, hon tar så försiktigt längst fram i fingertopparna och drar av vem som helst vantarna i ett svep... men jag fick ju hejda henne förstås, för jag tror inte att han skulle uppskattat hennes lek). När de hade åkt hade vi vägen för oss själva igen och ungarna åkte "ända ner i diket" och hade så kul! *S*

      Låter som om du har ett lite obehagligt badrum, du. Vårt är precis ett sånt som du efterlyste i din blogg, MED golvvärme. Ytterst trevligt. Man kan tina snöiga hundar där också, men det tycker inte vår hund om. Hon vill inte alls ligga ensam i ett badrum, hur varmt och skönt det än är. Så det så. Hon ligger hellre på ett vanligt golv och tinar av sej... men smärre översvämningar som följd.

      Ha det gotteligott!

      Radera
  2. Så trevligt ni verkar ha det med barnen! Tänkte just om toarollen. Full? Roligt, att se så fina bilder, på två lite större och en lite mindre kille :-) De samsas väldigt bra verkar det som. Bilderna från marknaden får mig att tänka på barndom. Nostalgi :-) Skönt Ida mår bättre!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är så fina med varandra, de här tre. Som syskon. Och jodå, de bråkar också emellanåt, men hos oss är de goa och fina. De bor så nära varandra och umgås så mycket att de ÄR som syskon, faktiskt.

      Och jaaaa! Att Ida mår bra nu känns så jättejätteskönt!

      Ha det bra där nere i Södern!

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Det var en rolig överskrift och sann också;)) Det verkar ha varit full rulle hos ER i helgen:)) Fantastiska bilder:) Läskig upplevelse med ballong-Dalmatinen, jag hade tänkt lika dant. Jobbigt när grannen är så himla rädd för hundar att ni inte ens kan vara på vägen! Vad roligt det lät när Ida vill dra av handskarna
    *S* Det var nog tur att du hindrade henne;))
    Så mysigt med julmarknad. Kan tänka mig hur fascinerad Alfred var när han fick se tomten:))
    Idag har jag varit och klippt mig och gosat med min hårfrisörskas lille kille som bara är tre veckor:))
    Det är så man längtar till att få bli farmor nån gång:))

    Må så gott och var rädda om er i halkan
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, men alltså... det var inte riktigt så jag menade... grannen kom ner och sa att de skulle åka iväg med bilen (och jag antar att de inte ville köra över oss *S*).
      Vi har haft det härligt i helgen, men nu är det lugnt och skönt. Bra, både och, fast på olika sätt.

      Skönt att vara nyfriserad, kan jag tro. Jag har liksom ingen "frisyr", utan Storkillarnas mamma klipper av en lagom bit när det blir för slitet, bara. Enkelt och lättsamt. Och billigt! *S*

      Ha det fint!

      Radera

Skicka en kommentar