Årets första dag

2014 års allra första dag, det är idag, det. Lite gråmulet och ett par plusgrader och jag tycker att det är bra. Skönt väder. Här är inloppet till Mellansjön. Öppet vatten i januari, fint. Jag hade kunnat göra som Hillevi... jag hade kunnat bada. Men tanken slog mej aldrig. Jodå, jag gillar att bada, men kanske ändå inte så här års, även om vattnet finns där och även om Sture och jag skålade just i vatten vid tolvslaget och önskade varandra ett gott nytt bad-år. Så var det faktiskt *S*

Ida håller inte på att ramla omkull. Tvärtom. Hon har just rullat sig lite i snökanten och är på väg upp på benen igen.

Just när jag i ren desperation över att absolut ingenting händer och jag inte har något alls att fotografera för att fylla bloggen med och därför tar denna helt meningslösa bild av en blå båt omgiven av en massa skräp och skrot... ja, just då...

 ... kommer tåget. Ida stannar och betraktar det medan det snabbt swischar förbi. Tågen stannar numera aldrig i Mellansjö.

På eftermiddagen sätter jag igång att sy gardiner av det röda domherretyget. Det kommer att bli fint!

Och jodå... NÅN gång ska vi byta färg på väggarna i köket, måla panelen och så... de lila(!) väggarna är inte snygga, men det såg ut så när vi köpte huset och ännu har vi inte tagit oss i kragen och gjort nåt åt det. Gardinerna däremot är nya från förra året (ja, 2013 alltså), inköpta på Ellos och dem är jag väldigt förnöjd med.

Sture höll i kameran medan jag sydde.

Kommentarer

  1. Åh, det var spännande! Tåget kom! Haha! Fast i min mage hade det ilat till ordentligt, tänk om min hund försökt att springa ikapp! Fast sån är ju inte Ida, förstås.

    De julgardinerna som hänger där går ju fint ihop med den lila väggen vilket nog inte de röda gör... fast de är kanske till Tistelvägen eller ett annat rum. För sådan otur ska det ju inte vara att köket måste göras om för gardinernas skull, hihi!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, sån är ju inte Ida. Hon stannar när det kommer ett tåg, tittar lite på det och står still tills det har åkt förbi. SÅN är hon. Sicken vovve!

      De julgardinerna är köpta för att inte skära sej mot den lila väggen och kommer att funka även när vi nån gång gjort nåt åt den lila färgen (tanken är att det ska bli ljust, neutralt... NÅN gång). De röda ska vara till övervåningen här i Msjö och där kommer de att passa fint.

      Å du... jag kan inte hjälpa att mitt liv inte är mer spännande än att det är en Händelse att tåget kommer... *S*

      Radera
  2. Jag har tänkt måla om i köket - knallblå panel är inte så kul - i snart 16 år nu. Så, vem vet, kanske det blir av under nästa tjugoårsperiod!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det bara var att måla om panelen, så skulle det vara en lätt match, men det drar ju med sej så mycket mer. Vi har t ex ett mörkbrunt tak till dessa lila väggar... det kan man bara inte ha. Sen är den lila tapeten inte särdeles slät överallt, så det måste skäras och spacklas och putsas och grejas innan det är möjligt att byta färg på väggen. Samt att det finns en slags portal från hallen in till köket (den är dalablå och vit... jisses!!!) och den är så illa byggd med slarviga masonitbitar som inte sitter fast överallt... den måste alltså också bort. Och då har vi ett hål där... som måste göras något åt...

      ... ja, du hör ju... det blir ett Projekt och jag är inte riktigt redo för det ännu. Men NÅN gång... *S*

      Radera
  3. Hej Cornelia!
    Vilken vacker bild på inloppet till Mellansjö:) Om man ska bada så måste det ju vara varmt och skönt;))
    Hon är duktig Ida som står snällt och tittar på när tåget rullar förbi:)) Visst drar det med sig så mycket annat när man "bara" ska måla om eller tapetsera. Gardinerna kommer att bli så snygga på övervåningen, det är jag övertygad om;=) Julgardinerna du har i köket gillade jag också:)) Kul att få se dig i action;))

    Må så gott
    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ida är en väldigt klok gammal dam, så henne oroar jag mej inte för när det gäller tåg å sånt.

      Gardinerna är nästan klara nu, litegrann att sy när vi kommer nästa gång. Maskinen fick stå kvar i köket medan jag åker hem och jobbar lite.

      Ta hand om dej!

      Radera
  4. Duktig Ida är! Vågar inte lita så mycket på min. Verkar vara färggrant i Msjö :-) Men det är som sagt ganska mycket jobb. Gillar att måla, men förarbetet, nej tack.
    Domherregardiner hade jag inte sagt nej till :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Färg, ja. Grant? Inte särskilt *S* Men man vänjer sej och blir ganska så hemmablind. Men när jag ser det så här på bild så känner jag verkligen att jag skulle vilja göra nåt åt det där NU!

      Domherregardinerna blir så fina, så!

      Radera
  5. Så duktig du är som syr nya fina gardiner!! Jag pustar bara än så länge!
    Det där med att rusta måste få vara ett långtidsprojekt för det blir så lätt fel annars! Så simma lugnt du!
    Oj vad modigt att låta Ida vara lös så nära järnvägen!! Märta hade antagit utmaningen och dragit ikapp hon! Men Ida är ju inte sån hon förstås!! Pålitliga Ida!
    Bilden på vattendraget är kanonfin! Gillar!
    Ha det got och klia Ida lite

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns ju lite dumt, bara, att inte få hänga upp dem än på nästan ett år... *S*

      Och nej, att jaga har aldrig varit Idas grej. Vi gjorde MH med henne när hon var ganska precis ett år och hon fattade verkligen inte vad det var för mening med nånting, egentligen. Jaga trasor? Icke. Jaga nåt annat? NÄ. Leka med nån gubbe under en cape??? Aldrig i livet.
      Rädd för upphoppande overaller? Ja, verkligen.. fick hämta hunden på andra sidan en appellplan, bakom klubbstugan, på parkeringen vid bilen ("visst åker vi hem nu?!"). Skottfast på slutet? Jajamensan. Det var det enda som alls var något att ha med den här hunden.

      Men perfekt. Ja, det blev hon!

      Jag ska klia henne lite från dej. Så fort jag kommer hem från jobbet imorgon.
      Kram och lite kli till er också. Skönt att lugnet lägrat sej hos er.

      Radera

Skicka en kommentar