Vinter

Vinter är vackert. Väldigt vackert. På bild. Särskilt när solen skiner. Temperaturen är kring -13 när Ida och jag är ute på prommis mot Hedsjön idag. Först fryser hon lite om fötterna, men så vänjer de sig och det går bra. Riktigt glad och lite tossig är hon idag. Rullar sig och tokspringer lite. Med betoning på lite. Men kul ändå, att se att hon är en pigg pensionär.

 Fint solljus över sjön.

Där nere blir det snart en av Sveriges största pimpeltävlingar. Man kan knappt tänka sej flera hundra människor här... mitt ute i obygden. Men så är det, en gång om året invaderas trakten av hugade fiskare.

 Här kommer hon, den pigga och glada.

Kanske skulle vi snagga luggen lite?

Kommentarer

  1. Oj, vad sol ni haft idag! Mycket fin och märklig bild, den där första med solstrimmorna över vägen. Ida, liksom Ankan gillar vinterväder de, så det är bara att bita ihop och glatt hänga på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gilla läget! Klart att det skulle bli vinter... och vi hade iallafall åtta-nio snöfria dagar i januari. Det är något att glädja sej åt. Nu får man glädja sej åt nåt annat ett tag. Sol, till exempel, gör varje människa (och hund) glad!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Såååååå vackra bilder du tagit:)) Hua så kallt ni har. Här har vi haft +3 grader idag och regn:( men de säger
    att vi ska få det lite kallare nästa vecka här. Våra vovvar älskar när det är snö:) de rullar runt och springer som tokar alla tre! Så ståtlig hon är Ida:) Det kan man inte tro att hon är "pensionär";)) Jag tycker hon är söt med sin långa lugg:))

    Kul med pimpel fiske, brukar ni också vara med?
    Ha en härlig Söndag:))

    Kramizar Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ganska kallt är det, men de hade lovat ner mot -20, så det känns ändå rätt drägligt med -13. Jodå, nog är hon pensionär alltid, det är hon. Och söt med sin lugg, men nu är det ju som så att jag har börjat klippa och då får jag nog snällt fortsätta med det, annars ser hon ju inget! (Före första klippningen i våras hade hon alltid luggen samlad i tofs på huvudet).

      Vi har varit med en gång. Är väl inte precis nån fiskar och äter inte heller fisk (allergisk). Men det är trevligt att vara på isen (helst om det inte är flera hundra andra där samtidigt *ler*).

      Ha en fortsatt fin helg!

      Radera
  3. Jag kan acceptera vintern när den är så vacker som på dina bilder...särskilt den första. Tyvärr är det sällan vi skåningar får uppleva det. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ÄR ju skåning i själ och hjärta, av födsel och ohejdad vana... fast utflyttad. Och nog tycker jag att den skånska vintern är bra mycket bättre än den norrländska varianten med snö och kyla. Framförallt så tar den ju slut nån gång, till skillnad från den vi har här... brrr....

      Radera

Skicka en kommentar