Bakar

På fredag är det Alla hjärtans dag, så jag bakar hjärtebröd. Det var nån av alla "miljarder" TV-kockar som visade hur man kan göra. Man rullar en stor boll och "drar ut" en sträng, lägger två bollar bredvid varandra och tvinnar ihop strängarna. Vill man se att det är ett hjärta, så gör man det. Annars kan man få det till en stjärt... kanske?! *S*

Själva degen är ett recept ur en bok. Det heter Farfars timjansbröd och innehåller förutom lite timjan även vetegroddar och rågsikt. Fast jag slängde ner rätt mycket lantbrödsmjöl också. Penslat med ägg och så vetegroddar på utsidan också. God skorpa blev det på det och resten av brödet var också jättegott.

Nio släta bullar som kan bli till semlor. Eller fastlagsbullar, om man så vill. Kardemummadoftande och goda!

Annars är det här en sån där vanlig ledig dag då allting bara är... som vanligt. Hundpromenader, laga mat, pyssla och simma. Är in på bibblan också och lånar en ny bok. Kan vara bra att ha, för imorgon åker vi till Mellansjö och då tar säkert boken om Harry H slut.

Kommentarer

  1. Hjärtebröd eller stjärtebröd - fantastiskt fina blev de och det låter gott med timjan i, inte den vanligaste brödkryddan.

    Och så de perfekta "bollarna" då, du gräddar dem alltid så lagom mörka att kontrasten till grädden och florsockret blir lite extra.

    Ha det så fint i Mellansjö och med slutet av Djävulsstjärnan. Tack igen för det boktipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, timjan har jag nog aldrig haft i bröd förut. Nästa gång tar jag lite mer, för det var gott, men anades nätt och jämnt.

      Djävulsstjärnan blev ju lite äcklig, den med, men inte riktigt i samma "klass" som andra HarryH-böcker vi läst/hört. Eller så har man vant sej...?!

      Radera
  2. Hej Cornelia!
    Såååå fina hjärtbröd du gjort......blir verkligen imponerad:) De ser ju goda ut också:)) och semlorna.......
    nu blir jag verkligen sugen:)) Du är verkligen duktig på att baka:))
    Här är det fortfarande sjukstuga. Fick åka in till jouren igår kväll då Ted inte kunde svälja sin saliv ens. Han fick penicillin så nu hoppas vi att det blir bra tills han börjar skolan på Måndag igen:) Hela sportlovet gick åt
    till att vara sjuk! Jag känner mig också lite krasslig, har sån jädrans huvudvärk:( så vi får se vart det barkar hän. Hoppas nu ni får det skönt i Mellansjö i helgen:) och kör försiktigt.
    Hoppas boken är spännande:))

    Skickar en Alla Hjärtansdag kram till dig:)
    Må så gott
    Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är gott med hembakat. Nybakat. Alltid.

      Så trist att ni blev sjuka just till lovet... hoppas att ni snabbt kryar på er igen!

      Radera

Skicka en kommentar