Lång torsdag med kultur

Alfred sover över hos oss. Halv åtta sover han fortfarande... på tvären vid huvudänden på sängen. 

Vi bakar matbröd och här knådar Alfred degen under full koncentration...

... och här har det blivit dags att rulla bullar. Däremellan har vi bakat ett par kladdkakor också, vilket man kan se i Alfreds ansikte *S*


På kvällen åker vi tillsammans med den andra bosvedjefamiljen till Döda Fallet för att se Garvsyras sommarteater. Att det skulle ösregna var inte något vi tagit med i beräkningen, men som tur är säljer man regnponchos för tjugo pengar styck. Visst blev vi snygga?! 


Fram emot paus upphör regnet och det blir en vacker kväll.

I pausen äter vi lite mackor på hembakt bröd och melonbitar. Samt poserar så vackert för kameran *ler*


 "Baletten" är obetalbar *gapskrattar*...

... men allra roligast har nog skådisarna själva. Storyn är ganska tunn och tempot inte överdrivet högt, men vi har en genomtrevlig kväll ändå, trots en del regn i början.

 Utomhusteater i solnedgångsljus... det kan inte bli annat än fint.

Här en del av älvfåran, som Vildhussen en gång i tiden tömde på vatten och skapade just detta... Döda Fallet.


Nuförtiden finns det trägångar lite kors och tvärs här så man kan ta sej ner i fåran, beundra utsikten och förundras över naturens krafter. 

Det är halt och slipprigt på brädorna och jag säger nåt om att jag förväntar mej att de andra tre som går här bär mej tillbaka, utifall att jag skulle ramla och bryta benet eller nåt.

- Nja... bär dej gör vi nog inte, säger Johan. Men vi kan RULLA dej!

 Här är vridläktaren sedd ur ett annat perspektiv.

På hemvägen åker vi till den thailändska paviljongen, som Johan inte har sett tidigare. Imponerande i sin prakt mitt ute i den jämtländska skogen.

 Brödet som vi (Alfred och jag) bakade på förmiddagen har blivit stomme i kvällens matsäck. Vi dukar upp på en uteservering under tak, som har stängt för säsongen. Det finns bord och bänkar och vi sitter kungligt (och torrt!). Några värmeljus i lyktor hade varit pricken över i, men något sådant har jag såklart inte tänkt på. Istället riggar Vickan en plastmugg över en tänd mobiltelefon och det blir en förträfflig mysbelysning! *S* Bättre brödlös än rådlös (även om vi nu inte var särskilt brödlösa heller).

På hemvägen kom ruskvädret tillbaka med buller och bång. Ett helt otroligt fyrverkeri av blixtar och åskmuller mötte oss ju närmare "stan" vi kom och vi var rädda att modem och allt annat gått åt pipsvängen innan vi hann hem och drog ut alla sladdar. Men, otroligt nog, hade allting klarat sej.

Åskvädret fortsätter flera timmar. Jag somnar som en stock men Sture kan inte somna i oväsendet, stackaren.


Kommentarer

  1. Häftiga ställen både Döda fallet och paviljongen! Vi var på teater förra året och fick gömma oss i plastregnskydden för småsvean. De hade kalas på oss.

    Lena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch! Vi har varit flera gånger på teater i Döda fallet, men aldrig råkat ut för varken regn eller äckliga flygfän, som velat äta på oss. Nu blev det regn. Flygfän klarar jag mej gärna utan!

      Radera

Skicka en kommentar