Va? Det gick inte åt rätt håll, det här?!

En väldigt hjälpsam hund har vi fått. Först hjälper hon till med disken... och sen hjälper hon mej att gräva fina hål i gången, när jag har rensat bort lite ogräs. Visst blir det bra?! *S*

Den Perfekta Valpen tyckte absolut att spåret skulle tas åt det här hållet. Johoooodå! Jag gjorde ingen affär av det. Det fanns ju bara inget slut, så vi klev av efter en bit. Gick över spåret igen från andra hållet, men hon var bestämd... detta är spåret och det går hitåt!

Och sen blev hon nödig och då lade vi ner Projekt Spår för den här gången. Ingen fara, vi gör om en annan gång och då går det kanske bättre.

Vi plockade lite blåbär istället. Tosca kom på att det är riktigt gott och så här plockar man! Gärna från samma buske som människan...

 En pytteliten hink blev det. Fina bär.

Fint i lådorna också. Fortfarande inga mott i fällan. Bra eller dåligt? Vet ej.

Lite bollek hemma i trädgården. Bus, bus!

Har ju sett skarpare bilder i mina da'r, men sötaste Tosca är fin ändå.

Vi tar bilen ut på klubben, för hussen är sugen på lite hundbus.

Valpen undersöker domarkuren och travar frimodigt vägen fram, tills...

 ... det dyker upp något riktigt läskigt där vid vägkanten?!! Usch! *S*

En liten kringgående rörelse och en matte som tydligen inte tycker att den där skylten är särskilt läskig... så är den väl inte det heller *S*

Vi kör några inkallningsövningar och det går som tåget. Hussen, matten och valpen är så duktiga. Sen tränar vi på nåt Viktigt, nämligen att sitta överst på prispallen. Helt oavsett vad, så är Tosca alltid Number One. Så det så.

Sen gör vi en liten spårövning. Det är hussen(!) som vill gå ut och gömma sej i skogen, så att Tosca får hitta nåt roligare än en gammal leksak. Sagt och gjort och det går såååå bra, åt rätt håll och allting. Och att hitta hussen... ja, det var ju bara Lycka!

Ska vi åka hem redan? Det vill inte jag. Jag vill faktiskt göra mer.

Tosca funderar allvarligt på att stanna kvar i skogen intill klubben... för är det ju så kul!

Kommentarer

  1. Man måste nog prova bakspår också, om man är en nyfiken kicka!

    Kul med familjeövningar på klubben och vilken höjdare att hitta husse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart att man måste prova... hur ska man annars kunna veta vad som finns där... Hur är det med regnbågar, till exempel? Står det kanske inte en kista med guld där den börjar? Det kanske är samma med ett spår?

      Men att hitta hussen vid slutet var ju såklart mycket, mycket bättre än vilken guldkista som helst!

      Radera

Skicka en kommentar