Fy, för en fredag!

Dagen börjar med en utsökt frukost. Frukt med fil. Och blåbär från igårkväll och hallon från buskarna här hemma. Plockade en näve medan Tosca var ute på morgon-toa.

Så åker vi ut till klubben och tänker oss en mysig liten skogspromenad. Kommer inte långt förrän Tosca, som går omkring och strosar och nosar som hon vill som vanligt, plötsligt kastar sej baklänges och ser helt skräckslagen ut.

Anledningen var denna "slang". Jag blev naturligtvis jätterädd att hon stoppat dit näsan och blivit biten. Bär vovven tillbaka till bilen (ja, jag vet. Jag är hönsig till tusen). Får ordentligt med mjölksyra i armarna kan jag säga. Tur att vi inte hunnit så långt alls.

Ringer veterinären, som tycker att vi ska komma in för en kontroll, även om hon inte visar några tecken på att egentligen ha blivit biten, Pep inte, har inga svullnader, okej slemhinnor och verkar inte ha ont någonstans. Men ändå... för säkerhets skull. Vi får en akuttid till klockan 11.30 och upplysningen att det då tillkommer en akutavgift på 390 kr. Jaja. Låt oss komma, bara.

Vi åker direkt och kommer en halvtimme för tidigt. Det är bra, säger människan i receptionen, ju fortare desto bättre. 

Fast vi kan vänta ute, för det är massor med folk och hundar i väntrummet och veterinärerna har mycket att göra.

Vi väntar i en skuggig bil, till att börja med. Sen är vi ute på en gräsplätt bakom bilen och sen tittar vi på alla som kommer och går, ut och in hos veterinären. Enormt bra miljöträning, vi skulle kunna åka hit fler gånger och bara stå på parkeringen en stund då och då. 

En sköterska kommer ut och tittar till Tosca och tycker inte att hon ser ut att må dåligt alls. Vänta vidare... vi hämtar er när det är dags.

Jaha. "När det är dags" var det... 12:40 får vi komma in i ett undersökningsrum. En annan sköterska charmas av Tosca (vilken fin färg och vilka ÖGON!!! sa hon och jag höll med *S*) och konstaterar även hon att Tosca ser fantastiskt pigg och glad ut.

Men även en pigg och glad hund kan bli trött på att vänta... så Tosca lägger sej ner och vilar i lugn och ro. Så fint att hon kan koppla av, även i denna annorlunda miljö. 

 Minuterna tickar fram långsammare än man kan ana. Vi har fortfarande inte fått träffa någon veterinär, men hon kommer strax.

Återigen en människa som faller pladask för Den Guldiga, som uppför sej så perfekt att jag väl växer en decimeter eller så, av stolthet. Hon står på bordet och tjusar med veterinären, pussar lite försiktigt på henne och är bara såååå duktig.

Nåt fel på henne? Icke.

Och det hade jag väl kunnat konstatera själv, när det gått så lång tid. Men nu var vi där och fick betala dyrt (fast vi slipper den utlovade akutavgiften, eftersom vi fått vänta så väldigt länge) för mitt hönsiga matte-beteende. Det var det värt.

Så åker vi hem och äter lunch, allihop. Och sen gör vi ett nytt försök med skogsprommis på klubben. Lite obehagligt känns det, men kära nån... Jag har varit på den här klubben sen mitten på 80-talet. Många, många timmar har jag tillbringat på planerna och i skogen runtomkring. EN enda gång tidigare har jag träffat på en orm. Då skulle jag figga på en sökträning och skyndade mej ut för att gömma mej bakom ett buskage. Höll där på att sätta mej rakt på en stoooooor, lååååååååång orm. Ja, jag tyckte att den var stor och lång iallafall.

Nej, sannolikheten för att vi skulle träffa några fler ormar är väl rätt liten. Hoppas jag.

Är det förresten sån här rumpa som kallas "hög svans"?! *S*

Fel fokus. Det var inte grankvistarna som var intressant här, utan utväxten på björken. Vad är det för något?

 På tal om svans, pälsen växer på lilla fröken Briard. Titta, vilken tjock svans hon börjar få.

Här är vi tillbaka till klubben och kommer strax ut på "nya" appellplanen. Eeeh... ny och ny... den anlades i mitten på 90-talet *S* Jag minns när vi arrangerade en extra lydnadsklass 1 där alla intäkterna gick till gräsfrö till den nya planen. "Gräs-Ettan" kallade vi den och fick en hel massa startande. Det var tider, det!

 Varmt och kvavt är det, så en slurk vatten smakar gott.

Hemma igen. Tosca gräver lite i sitt hål i rabatten. Sture tycker att vi ska skicka en räkning "till Gagnef" (uppfödaren bor där). "För du har väl inte köpt en mullvad, eller?!" undrar han *S*

Nu sover Tosca och jag känner mej helt lugn kring henne. Hon ser ut att må utmärkt. Så det var nog bara ett skrämskott, det där med ormen.

Kommentarer

  1. Vilken dag, du! Miljöträning de luxe... men visst åker man, visst oroas man. Ormrädslan är rätt instinktiv, tror jag. Ankan beter sig så också. När Embla blev biten i Askersund för många år sedan, märktes det dock. Hon svullnade upp och blev alldeles trött. Akutbesök hos vet där slutade med timmar framför iskall AC i bilen och blodprovskoll på Ultuna på kvälen. Men var konstaterat biten, Tosca blev bara rädd. Det är bra är instinkterna fungerar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väldigt glad att instinkterna funkar!
      Mina också.. *S* Jag tror att jag blev ännu räddare än Tosca, faktiskt. Fast för lite andra saker, som jag genast målade upp för mej i mitt inre.

      Glad att vi var på hemmaplan och hade veterinär i närheten också.

      "Miljöträning de luxe" är exakt de ord jag har funderat på själv idag, men så skrev jag dem aldrig. Två själar... samma tanke!

      Radera
  2. När det gäller svampen på trädet vet jag inte... det finns nåt som heter sprängticka - chaga i folkmedinen - men jag tror inte att den blir så stor. Vill gärna hitta sån.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag googlade faktiskt innan du svarade och hittade också den uppgiften. Växer på 1 av 5000 björkar, stod det. Tänk, om det är en sån unik växt?!! Då får du minsann komma hit och plocka den. Jag vill inte ha den.

      Radera
  3. Glömde i förskräckelsen: vilken fin, läskig bild du fick på arg orm!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade bara med mej den lilla "undervattenskameran" och ville inte gå så nära (av förståeliga skäl...) men man ser ju ormen, när jag beskurit bilden litegrann. Ett minne av det mindre angenäma slaget. Men Tosca mår fint och det var bara jag som var hysterisk. Som jag är med mina djur.

      Radera
  4. Så bra at ikke Tosca ble bitt av ormen.
    Liker ikke disse ormene og tenker mye på det når jeg vandrer langs kysten og i skogen.
    Så bra du tok en kontroll,heller en gang for mye enn for lite. Hadde en venninne som mistet sin hund av hoggorm bitt. Hun viste ikke at den var bitt, døde to måneder etter bittet, hjertet. Så respekt for disse dyrene har jeg. Vi er på hytta i helgen. Mille har stor koset seg på fjelltur i dag. Sprunget masse løs. Når vi kom hjem fikk hun slappet av litt før jeg begynte å klippe henne.

    Ingen blåbær her oppe før om 1.mnd.
    Bærene er små harde og grønne enda. Fant litt multer, men tidlig det også.

    Trude.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så, hellre en gång för mycket än en gång för lite.

      Så härligt för Mille att vara på hytta! Och skönt att bli av med lite päls, den är ju så ullig nuförtiden. Blir ni kvar där länge? Eller kommer du hem till torsdag?

      Bären är sena här också, men blåbär har vi väldigt mycket av nu. Jag gillar att plocka, men Tosca blir rastlös och tycker att jag är tråkig.

      Radera
    2. Vi skal hjem i morgen. Ble bare helgen denne gangen. Jobb mandag igjen.
      Har med tante jentene.

      Inntrykk av alt er seint i år. Det har jo vært så kald vår og sommer. Mm, blåbær er så godt Cornelia.
      Håper å få til en blåbær tur om noen uker. Varm blåbær grøt med vaniljeis er en favoritt.

      Radera
    3. Så trevligt att ha med flickorna, Trude!

      Blåbär är jättegott, särskilt som sylt till pannkaka tycker jag. Mums. Hoppas att du får lite, du också!

      Radera

Skicka en kommentar