Byta karriär?

Valde ett skoterspår idag. Det höll inte som jag hade önskat, så jag trampade igenom stup i kvarten (läs: var femte meter eller så). Jobbigt. Men det är nyttigt att anstränga sej, har jag hört, så jag kämpade på... men så skuttade Tosca av spåret och ut i periferin... och hade naturligtvis fått vittring av nåt smakens.

Ett stycke STOR och väldigt död fågel.

Jag tror vi lägger ner allt vad träning heter och satsar på viltspår istället. Hunden har uppenbarligen talang!!

Suck. Jag är tämligen trött på detta.

En stor fågel, som sagt. En före detta fågel, alltså. Vi hittade såklart platsen där den stackaren satt livet till också. Den måste väl varit skadad från början och så var det nåt djur som tog chansen att få sej ett skrovmål. Men lämnade tillräckligt för att Tosca skulle bli riktigt nöjd och glad. Suck igen.

Efter det där kadaveräventyret blev det äntligen dags för en dusch. Efter tips från en tjej som hade Bråkmakar-Lotta, Lönneberga-Idas syster, så skaffade jag mej detta barnbord från IKEA. En våt handduk fick tjäna som halkskydd, eftersom jag inte har köpt nån gummimatta eller liknande ännu. Fungerade utmärkt!

Provade ett nytt schampo och balsam. "Massera in en riklig mängd balsam och låt verka upp till 5 min" stod det på balsamflaskan. Fast på engelska. Jag gjorde så och jämrans... jag trodde aldrig jag skulle få hunden att sluta löddra!! Det var verkligen svårt att skölja ur, men det ska bli intressant att se hur det fungerar. Blir pälsen glansig och lättkammad i större utsträckning än med de produkter jag använt hittills?

Fönad, borstad och klar för tillfället. Vacker som en dag. Luktar gott, men inte alls mycket. Bra, tycker jag, för hundnäsan är ju inte skapt för att bo i en parfymerad päls.

Kommentarer

  1. Äckelpotta! Dom där bilderna var då riktigt läskiga, huh!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ganska färsk var den, den stackars fågeln. Och morrade åt mej gjorde hon också, Tosca, när jag ville ta den av henne, så den var riktigt åtråvärd och inget hon ville släppa frivilligt, minsann. Hon är rätt äcklig, den där pälshunden... *ler*

      Radera

Skicka en kommentar